11.2.2021

NAPAPIIRIN HIIHTO PERUTTU:

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen ei Napapiirin Hiihtoa 13.3.2021 voida järjestää. Aluehallintoviraston tulkinnan mukaan Napapiirin Hiihto on yleisötapahtuma. Lapin sairaanhoitopiirin alueella yli 50 hengen tilaisuudet on kielletty 1.-28.2.2021. Järjestelyt tapahtuman toteutumisen eteen olisivat vaatineet tulevina viikkoina paljon ponnisteluja ja näistä syistä johtuen emme voineet jäädä odottamaan maaliskuulle mahdollisesti asetettavia viranomaisrajoituksia.

Vuodelle 2021 tehdyt ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti vuodelle 2022. Olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin osallistumisen siirtämisestä ensi vuoden Napapiirin Hiihtoon tai osallistumismaksun palauttamisesta peruutusehtojemme mukaisesti.

Tapahtuman peruminen jo toistamiseen on järjestäjille ja hiihdon harrastajille todella harmillista. Toivomme kaikille hyviä hiihtokelejä keväälle ja nähdään laduilla!

27.1.2021

Tilannekatsaus Napapiirin Hiihdon järjestelyistä:

Lapin sairaanhoitopiirin alueella ollaan Covid-19 epidemian osalta edelleen perustasolla. Napapiirin Hiihdon järjestämisen etenemiseen vaikuttavat seuraavat voimassa olevat rajoitukset ja suositukset;

Yleisötapahtumat/-tilaisuudet

Lapin sairaanhoitopiirin alueella yli 50 hengen tilaisuudet on kielletty 7.-31.1.2021 + 1.-28.2.2021
Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto jatkaa helmikuun loppuun rajoitusta, joka kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Liikunta- ja urheiluharrastukset

Sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilutapahtumia ei suositella järjestettäväksi ajalla 25.1. – 21.2.2021
Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö suosittelee, että sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilu- ja liikuntatapahtumia ei järjestetä määräaikana 25.1. – 21.2. Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia.

Napapiirin Hiihdon järjestelyorganisaatiolla on valmius jatkaa hiihdon toteuttamista erityisjärjestelyin.
Erityisjärjestelyillä tarkoitetaan hiihdon järjestämistä ilman yleisöä. Lisäksi tulemme laatimaan terveysturvallisuussuunnitelman, jonka pohjalta laadimme koronaohjeistuksen osallistujille ja toimitsijoille. Ohjeistuksessa tullaan merkittävästi muuttamaan normaaleja käytäntöjä ja palveluja, kuten
pukeutumistilojen, kilpailukanslian, lähtöjärjestelyiden, jälki-ilmoittautumisen ja huoltopisteiden osalta.
Terveysturvallisuussuunnitelma käydään lävitse paikallisten terveysviranomaisten kanssa.

Tärkeimpänä asiana on kaikkien osallistujien ja järjestäjien turvallisuus.

Järjestäjä tiedottaa hiihdon järjestelyistä http://www.napapiirinhiihto.fi/

Hello